Udgivet i

Den første fiskestang

Den første fiskestang

Den første fiskestang – en pind er nok…

Stangen behøver ikke være forkromet. Det kan være en pind med noget fiskesnøre bundet i den ene ende. Efterfølgende vil det dog forøge fangstmulighederne at investere i et fiskehjul og en rigtig fiskestang.

Til de små (3 år+) er et specielt børne/junior fiskesæt med en stang på ca. 170 cm. en god løsning. Stangen er forholdsvis let at håndtere, og den er ikke i for skrøbelige materialer. (De fine og dyre stænger til øvede fiskere kan være skrøbelige i de forkerte hænder). Fiskehjulet kan være lukket med en kapsel, og betjenes med knap når der skal kastes ud, så kan man bedre koncentrere sig om timing i udkastet. Bind en korkprop eller et lille stykke bly i enden af linen og lad barnet øve udkast hjemme i haven.

Fokus på barnet

Udover den første fiskestang er det også vigtigt at sætte fokus. Hvis far/mor selv er fisker, skal han/hun de første gange ikke tage sit eget grej med på turen. På disse første ture er det en rigtig god idé at de voksne er ”skaffedyr”, som binder knuder, sætter orm på, husker solcreme og ikke mindst står for den vigtige forplejning.

Husk fisketegnet til de voksne

Over 18 år og under 65, læs mere på www.fisketegn.dk

Knæk og bræk!

Man ønsker ikke en lystfisker ”god fisketur”, for det bringer uheld og ingen fisk, siger man. Man siger: ”Knæk og bræk”, som betyder: Gid din line må knække og din stang må brække!


Se udvalget af fiskestænger og fiskesæt.