Udgivet i

Sådan samler du din recurve bue

En recurve bue er konstrueret med svungne og modsatrettede bue-ben, set i forhold til en traditionel langbue. Ofte kan en recurve bue skilles ad, så den er nem at transportere. Buen består af et håndtag, 2 “limbs” (bue-ben) og en buestreng.

Sådan samles buen

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det…

Start med at montere bue-benene på håndtaget. Her er det vigtigt, at de vender korrekt! Faktisk skal de monteres lidt modsat af, hvad man umiddelbart tænker 🙂 Se billedet herunder:

Sådan monteres buestrengen

Når bue-ben er skruet fast på håndtaget, skal strengen monteres. Nogle foretrækker at bruge en såkaldt bue-strenger til det, men det kan også gøres uden. Vi har fundet en video på Youtube, hvor en ung fyr viser hvordan: (obs, på engelsk)