Udgivet i

Vandsjov for børn

Vandsjov - Matti har fanget en lille krabbe
Et altid sikkert hit for børn, er en tur til vandet, for at fange krabber, småfisk, rejer mm. og så studere dem bagefter!

Ideelle steder er på havnen, langs fjorden/stranden, ved sø/å eller lign. Og der skal ikke mere til, end et fiskenet, en spand, og gerne noget der forstørrer. Børn – i alle aldre – elsker at fange krabber, rejer, småfisk og alle mulige små vanddyr.

Fangsten i sig selv er en stor oplevelse! Børn bliver super stolte hver gang de fanger noget i nettet. Det giver masser af selvtillid 💪 Og bagefter når der skal nærstuderes, er de små dyr utrolig imponerende, næsten uvirkelige, væsner at kigge på, især hvis de bliver forstørret! Og tør børnene ligefrem røre ved eller holde en reje eller en krabbe, er det ekstra sejt!

Huske-liste til vandsjov tur:

  • Fiskenet, dafnienet el. lign.
  • Spand og/eller akvarie
  • Evt. lup/forstørrelsesglas
  • En god madpakke
  • Vandtæt – eller skiftetøj 😁💦

Vælg evt. et teleskop fiskenet, så det ikke fylder ret meget i bilen/på cyklen/i bussen… En spand, evt. gennemsigtig kan fungere godt som akvarie. Bruges et større akvarie, kan en spand kan fungere som “mellemstation” og til at fylde akvariet op. En lup/forstørrelsesglas gør det ekstra spændende, så dyrene ses lidt forstørret…

Husk altid at sætte dyrene fri igen bagefter 🙂 Altså med mindre I lige har planlagt en god rejemad…

Der er kun et minus ved det hele… Det kan være meget svært at få børnene med hjem igen 🤣

Vores bud på godt grej til vandsjov for børn:

Få mere inspiration med Konrad, Mads og Svend