Udgivet i

Solbriller til børn

Solbriller til børn - guide

Når du skal købe solbriller til børn, er det vigtigt at vælge den rigtige model som beskytter øjnene bedst muligt.

At beskytte voksnes øjne mod solen er vigtigt, men at beskytte børnenes øjne er endnu vigtigere. Børn har nemlig større pupiller, hvilket gør at mere lys kommer ind i øjet.

Hvorfor er det vigtigt at beskytte børns øjne mod solen?

Fordi UV-lys beskadiger øjet. Rigtig mange får grå stær når de bliver ældre, men UV-lys kan fremskynde processen og give grå stær tidligere. Det kan også give forandringer på nethinden. Derfor at det vigtigt at beskytte børns øjne mod solen.

Fra hvilken alder skal børns øjne beskyttes?

Helt fra starten!  Når børnene er helt små skal de være i skyggen med en god solhat, som har en bred skærm rundt om hele hovedet.

Er der nogen tricks til at få børnene til at beholde solbrillerne på?

Prøv at vælge et stel som sidder godt, så barnet ikke finder dem irriterende, men glemmer at de er der. Vælg et bøjet stel som følger ansigtet, så skærmer de for solen både oppefra og fra siden. Nogle børn synes det er sejt at have solbriller på, mens andre bare gerne vil tage dem af. For sidstnævnte er redningen måske en solhat…

Hvad skal jeg mere tænke på, når jeg vælger solbriller til mine børn?

Invester i et par slidstærke solbriller, da de jo kan blive smidt lidt rundt med. Hold også øje med at de er CE-mærket. Køb aldrig solbriller med blåt glas, eftersom de slipper lys ind og skader nethinden.

Hvor meget skal solen skinne, før det er tid til solbriller?

Hvis der er mange skyer og solen bare kigger frem en gang imellem kan du nøjes med en solhat, men hvis solen skinner hele dagen er det solbrilletid. Det vigtigste er dog, at børnene ikke opholder sig for meget i solen. Og husk, at solen IKKE KUN skinner om sommeren!

Hvilken UV beskyttelse er optimal?

Brilleglas bør have UV400 beskyttelse, der blokerer for hele spektrummet af solens UVA, UVB og UVC stråler, samt CE-mærket. Dette er din garanti for at de er ordentligt solbeskyttende.

(kilde: Sunread)

  • Junior UV400 solbrillerJunior UV400 solbriller

    Junior UV400 solbriller

    Tilbud Original price was: kr. 299,00.Current price is: kr. 200,00.
    Tilføj til kurv
  • Sport junior UV400 solbrillerSport junior UV400 solbriller

    Sport junior UV400 solbriller

    Tilbud Original price was: kr. 299,00.Current price is: kr. 200,00.
    Tilføj til kurv
Sport junior UV400 RED solbriller